Skip to content

AFC Keltik - MP 0-4 (0-1) Suomen Cup 2018 / 9.6.2017

Kuten etukäteen mainostettiin, kohtasi Keltik keskiviikkoisena iltana, historiansa nimekkäimmän vastustajan, Mikkelin Palloilijat. Ottelu oli nimihirviö, Miesten Respect Suomen Cupin, toisen kierroksen ottelu. Liekö tämä tieto, Kakkosen porukan näkeminen Joensuussa näinä päivinä, tai vain Cup-magian toivo ja gloorian himo, tuonut Koillispuiston lehtereille kenties ennätysmäärän yleisöä tämän kauden Keltikin kotikamppailuissa. Sunnuntain harmillisen tappion jälkeen, Keltik lähti otteluun kolmen sarjaottelun tappioputkessa. Aivan kuin altavastaajan viitassa harteilla, ei olisi ollut riittävästi. Kokoonpanoon kotijoukkue sai tungettua miltei täyteen pelikuntoisia ukkoja, näkyvin puutos oli kapteeni Junnilaisen puuttuminen. Kolmen vaihdon systeemi ei ole Keltikille sarjasta tuttu, mutta siitäkin oli saatu hieman kokemusta Region’s Cupista, ToU:ta vastaan käydystä ottelusta.

Itse ottelu alkoi, melko odotetusti, Etelä-Savon ylpeyden painaessa kovaa päälle. MP tuli laidoilta ja keskeltä, yrittäen horjuttaa tiiviisti pelannutta Keltik-nippua rytmittämällä peliä keskikentällä vaihtaen nopeasta puolenvaihdosta, hitaaseen rakenteluun, erittäin nopeasti hyökkäyksien välillä. MP sai vaarallisimmat paikkansa erikoistilanteista, jotka ovat Keltikille olleet tällä kaudella muutenkin hieman haastavia puolustettavia. Nyt asiaa ei auttanut, että vastustajan pelaajat tuntuivat olevan päätä ja jopa kahta pidempiä. Ensimmäisen niitin MP iski kuin iskikin noin vartin pelin jälkeen; kulman jälkitilanne, mies aivan vapaana taka-alueella ja pallo sisään toppari Rinkisen polven kautta. Huonoa tuuria, mutta myös huonoa puolustamista. Tämän osuman jälkeen MP hölläsi hieman kaasupoljinta ja myös Keltik pääsi iskemään vastaan, oikeastaan ainoasta virheestä sinipaitojen alakerrassa; pirteän ottelun pelannut ja pari kertaa kikkakavalkadiaan mikkeliläisille esittämään päässyt, Arafat Moalin, katkaisi syötön keskikentällä, nopea vastustajan ohitus ja vielä millintarkka syöttö ykköspyssy, herra Cirayn jalkaan. ”Ceko” empi aivan hetken liian kauan ja hyvin vastaan rynninyt vastustajan maalivahti piti lukemat nollassa yhdessä. Tätä tulosta, tulostaulu näytti, kun joukkueet siirtyivät viettämään ansaittua taukoaan.

Toisella puoliajalla peli jatkui melko samankaltaisessa hengessä, kuin mihin se ensimmäisellä puoliajalla jäikin. MP piti palloa ja painoi vielä kovastikin päälle, Keltikin jäädessä juuri paikoitta, mutta puolustaen urheasti ja työntekoa säästelemättä. Toisen puoliajan ensimmäinen täysosuma nähtiin tunnin pelin jälkeen, asialla sama mies kuin ensimmäisessäkin maalissa. Loistava, tappavan nopea seinäsyöttö Keltikin kuudentoista alueen ulkopuolella ja pallo tarkasti vasempaan alakulmaan, maalivahti Duongin vain hipaistessa palloa. Kolmikko Seppälä-Utriainen-Rinkinen oli millisekunnin myöhässä ja pääsivät ihailemaan täysosumaa hyvältä paikalta. Takaiskuista huolimatta, Keltik-pelurien päät eivät pudonneet, vaan homma jatkui hyväntuulisena, jalat vain alkoivat painaa juoksemisesta pallon perässä. Keltik suoritti maalin jälkeen ensimmäisen vaihtonsa, numero 8, Anousack Daranouvongsin korvatessa A-E Seppälän keskikentän sydämessä. Kolmas takaisku tuli Keltikin kannalta liian nopeasti, vain muutama minuutti edellisestä. Pallo pyöri ja pomppi Keltik-alueella kuin pallomeressä konsanaan ja tämä pyöriminen loppui, kun maalivahti Duong ryntäsi vastaan ja oli hieman myöhässä. Lopputulemana keltainen kortti ja pallo pilkulle. Maalintekijöissä MP jatkoi samalla teemalla kuin aiemminkin ja pallon sijoitti rangaistuspilkulta, varmasti vasempaan kulmaan, sama herra, joka vastasi myös aiemmista maaleista. Muutama minuutti kolmannesta takaiskusta, Tero Mustonen korvasi Moalinin, tuoden hieman kokoa ja näköä Keltikin yläkerran ryhmitykseen. MP jaksoi pelin viimeisille minuuteille asti painaa kovaa päälle, aiheuttaen useita ylimääräisiä juoksuaskelia Keltik-ryhmälle, mihin ei aiemmin tällä kaudella ole välttämättä totuttu. Tämä paineistaminen ja hienot syöttökuviot palkitsivat mikkeliläiset neljännen kerran, ottelun 74. peliminuutilla, kun pallo pysyi kuin liimattuina miesten jaloissa ja Keltik-alakerta oli hätää kärsimässä. Toinen Seppälän veljeksistä, V-P joutui rikkomaan boksin sisällä, joidenkin mielestä kuitenkin hieman kyseenalaisesti. Selittelyt eivät auttaneet, vaan 10 minuutin sisään pallo toisen kerran pilkulle. Tällä kertaa pallon taakse asettui vaihdosta kentälle tullut MP:n hyökkääjä, mutta tulos oli samanlainen kuin edellisellä kerralla; Duong sivuun ja pallo maaliin. 0-4. Keltik teki viimeisen sallitun vaihtonsa ottelun 80. peliminuutilla, kun Hassan Mahamed korvasi kovasti töitä tehneen Joonas Halosen keskikentällä. MP joutui valitettavasti pelaamaan ottelun viimeiset minuutit alivoimalla, Cekon ja MP:n puolustajan törmätessä toisiinsa epäonnisesti ja kun kaikki vaihdot oli jo suoritettu.

Kun loppuvihellys kajahti ilmoille, kentällä näkyi aivan uudenlainen Keltik. Ei ketuttanut, ei tehnyt mieli heittää kirvestä kaivoon, ei tehnyt mieli huutaa kellekään. Lopputulos oli selkeä mikkeliläisten eduksi, mutta aivan semmoista maalintekoharjoitusta he eivät saaneet, mitä he ehkä lähtivät hakemaan. Tämä asenteenmuutos voi olla tärkeä Keltikin loppukauden kannalta, seuraava ottelu on Hurttia vastaan Lieksassa, 13.8.2017. Erityismainintoja Keltik-ryhmästä on annettava vasemmalla laidalla pelanneelle, Tri ”Tsiki” Phamille äärimmäisen kovasta työmäärästä alaspäin, sekä alakerran kolmikolle Utriainen-Than-Seppälä, jotka napsivat ihailtavan määrän katkoja, varsinkin päällä otettuna, ottelun aikana. Myös koko pelin keskikentän keskustan pyörityksessä jaksanut Jesse Varvemaa, ansaitsee allekirjoittaneen kiitokset. Työmoraali, työnteon määrä ja puolustushalu, höystettynä rohkeisiin yrityksiin hyökkäyspäässä, oli parasta Keltikiä mitä on hetkeen nähty. Paljon sanottu ottelun jälkeen, joka päättyy vierailevan joukkueen voittoon, lukemin 0-4.

”Ei me hävitty kuin 0-2, ei niitä kahta pilkkua lasketa.” – Nimettömäksi jäävä Keltik-peluri