Skip to content

FC Neukkarin Pallo yj. – AFC Keltik 2-1 (1-0), 30.8.2017

Keskiviikko. Kello 19. Kirikatu 7. Varkaus.
Nämä olivat lähtökohdat, kun AFC Keltik lähti toiseen ylemmän loppusarjan otteluunsa, kauas Pohjois-Savoon kohtamaan paikallisen FC Neukkarin Pallo yj:n. Neukkarin Pallosta ei ollut sen enempiä ennakkotietoja, kuin että joukkue oli päätynyt alkusarjassa tasapisteisiin, niin edellisen vastustajan AC BARCAn, kuin tulevan vastustajan, PuPan kanssa. Keltik pääsi tämän kauden tähän asti kauimpaan vieraskohteeseensa jopa muutaman vaihtopelaajan turvin. Edellisessä ottelussa debyyttinsä tehnyt Vladislav Dirgin, valitettavasti joutui kuumeen kouriin, eikä päässyt lähtemään reissuun. Reissuun lähti kuitenkin uusi hankinta, romuluinen hyökkääjä Antti Karjalainen. Kuten Keltikin aktiivisesta päivittelystä huomaa, joukkue on ollut hyvin tehokas näin siirtoikkunan viimeisinä päivinä!

Palataan edellä mainittuun aikaan ja paikkaan. Kello seitsemän illalla lyödessä tauluun, alkoi kova kamppailu Varkauden Keskuskentän tekonurmella. Debytantti Karjalainen avasi penkillä ja aloitusmahdollisuuden piikissä sai Jani ”Taiteilija” Strand. Myös valmentaja Utriainen jätti solidaarisesti itsensä ja toisen valmentajan, ja toisen Antin, A-E. Seppälän vaihtopenkille. Keskuskentän tekonurmi oli vielä pienempi ja nopeampi mitä kotistadion Mehtimäessä, mutta kenttää ei voi alussa hyvin hämmentyneeltä vaikuttanut Keltik-nippu syyttää. Neukkarin Pallo, tuttavallisemmin ”NePa” (kirjoittajan laiskuudesta johtuen), otti pelin haltuunsa alusta lähtien, kierrättäen palloa rauhallisesti alakerrassa ja yrittämällä iskeä nopeasti Keltik-väleihin pienillä pistoilla. Vierasjoukkue seilasi ilmeisesti kaukana Pielisjoella, eikä Varkauden omaa Taipaleen kanavaa, saatikka Keskuskentän tekonurmea meinannut millään löytyä. Alun löysäily ja hämmästely kostautuivat ottelun 9. minuutilla, kun vastustaja painoi pallon helposti maaliin takatolpalta, jo Keltikin murheenkryyniksi muodostuneesta, kulmapotkutilanteesta. Maalivahti Duong, sekä toppari Rinkinen ja laituri ”Tsiki” Pham katselivat voimattomina, kun kaksi miestä suorastan juoksi pallon maaliin. 1-0.

Maalin jälkeen Keltik alkoi hieman karistamaan väsymystä jaloistaan, unihiekkaa silmistään ja mitä lie näitä kliseitä nyt on, ja alkoi saada pelin juonesta kiinni. Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka avautui Strandille, miehen tehdessä hyvän liikkeen, Riku ”RR15” Rantalan jakamaan pystypalloon. Strand pääsi yrittämään vastustajan veskaria vastaan kahteenkin otteeseen, maalivahdin poistuessa voittajan viitta harteillaan molemmissa tapauksissa. Ei kauaakaan tästä, edellä mainittu Rantala pääsi kokeilemaan onneaan noin 7 metristä, A-E. Seppälän loistavasta keskityksestä. Niin Rantalan, kuin Keltikinkin epäonneksi mies joutui hiemaan kurottamaan palloon ja viimeistely-yritys karahti yli maalin. NePa sai myös muutaman puolittain vaarallisen tilanteen hyvin suuntautuneilla pystyjuoksuilla ja haastoilla. Puoliajalle kuitenkin 1-0 tilanteessa.

Toinen puolikas alkoi hieman samalla tavalla kuin ensimmäinen; NePa otti pallon haltuunsa ja piti sitä tovin, muttei läheskään yhtä pitkään tai dynaamisesti kuin ensimmäisellä puoliajalla. Tämä saattoi olla jo Keltikin liikeenkin hyvyyttä. Toppari Pirinen jatkoi loistavaa katkopeliään, kun edessä operoineet Jesse Varvemaa, Rantala, A-E. Seppälä ja Joonas ”Kymppipaikka” Halonen jaksoivat tehdä aktiivisesti töitä. Toista puoliaikaa mentiin hyvä tovi, molempien joukkueiden saaden puolittaisia paikkoja, sekä omia pyörityksen hetkiään, kunnes noin 62. minuutilla tapahtui. NePa-pelaaja hyöri ja pyöri laidan tuntumassa ikuisuudelta tuntuneen ajan, Phamin, Ville-Pekka Seppälän ja Halosen antaessa prässiä, kunnes paikalle päräytti Keltikin #24, Varvemaa, joka loistavasti ajoitetulla liukutaklauksella pysäytti tämän räpiköimisen ja onnistui voittamaan pallon omilleen. Keltik-penkki räjähti jopa korvia viiltävään huutoon, kun miestä kaatui ja tanner tömisi. Halonen sai pallon jalkaansa ja näki Strandin liikkeen linjassa; mies läpi ja sekunnin tuhannesosassa mies kumoon. Rangaistuspotkua asettui ampumaan rikottu Strand, joka sijoitti pallon varmasti oikealle, veskarin hypätessä vasemmalle. Strand sai voittonsa ja Keltik jopa pienen hurmion päälle. Noin viitisen minuuttia tasoitusosuman jälkeen, Keltik sai ison hyödyn, kun vastustajan oikea puolustaja lensi täysin ansaitusti ulos, Utriaiseen kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne lähti hyvästä Keltik-prässistä, jossa valmentajien oppia hyödyntäen, iskettiin kovasti ja vastaan. Utriainen linkkasi vaihtoon ja vastusteluista huolimatta, Keltik sai ylivoimansa. Tilanteesta saadusta vapaapotkusta oli Keltik-leirin sisällä kova neuvottelu, mutta pallon taakse asettui lopulta A-E. Seppälä, joka ampuikin hyvän vapaapotkun kohti vasempaa alakulmaa, maalivahdin tehdessä vähintään yhtä hyvän torjunnan. Miesylivoiman tullessa peliin mukaan, jotain tapahtui. Keltik alkoi heittämään pitkää päätyyn, kohti klassista skottilaista keskushyökkääjää, Antti Karjalaista. Mahdollisuudet olivat rajattomat, mutta homma meni vaikeaksi. Välit kasvoivat ja NePa sai vaarallisia paikkoja luotua miesalivoimalla. Maalivahti Duongin ja topparien sekoillessa, pallo ajautui kotijoukkueen hyökkääjälle, jolla oli jo avoin maali edessään, mutta miehen sijainti oli sen verran kaukana maalista, että sijoitus leijaili yli maalin.

Vajaa kymmenen minuutti miesylivoiman alettua, kauhuskenaario tapahtui; Duong hyökkäsi maaliltaan vastaan kohti pystypalloa, kuin poikasiaan suojeleva naarasleijona ja joutui törmäyskurssille. Pallo siivottiin väljemmille vesille, mutta Duong ei kyennyt peliä jatkamaan. Pham osoittautui miehistä rohkeimmaksi ja puki maalivahdin vermeet ylleen. Duongin kentältä poistumisen jälkeen, NePa-hyökkäyskoneisto heitteli paljon vaarallisia palloja Keltikin boksiin ja noin puolitoista minuuttia tästä, pallo oli Keltikin verkossa. Toppari Pirinen taisteli yksin kolmea vastustajaa vastaan ja tässä oli siis lopputulema. 10 minuuttia jäljellä ja yhden miehen ylivoima. Keltik uskoi tämän riittävän vähintään pisteesen, ellei kolmeen, ja kaikki vaikuttikin hyvältä, kun debytantti Karjalainen kirmasi Halosen lähettämään pystypalloon, kuin nuori varsa konsanaan ja kaatui selästä päin tulleesta kontaktista boksin sisällä. Tuomari laittoi jo hetkeksi pillin suuhunsa, mutta hänellä ei ollut kanttia antaa toista rangaistuspotkua vierasjoukkueelle. Keltik painoi lopulta 8 miestä ylös ja NePa sai vaarallisia vastahyökkäyksiä. Topparit Pirinen ja Utriainen, sekä laitapuolustaja Thanh Tran taistelivat kuitenkin kuin elukat kotijoukkueen isoja hyökkääjiä kohtaan. Kotijoukkue NePa pelasi loppuminuutit fiksusti aikaa kuluttaen ja pallon kauas purkaen, pitäen vierasjoukkueen poissa muilta vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Keskiviikko. Kello noin 20:38. Kirikatu 7. Varkaus. 
Tuomari viheltää pilliinsä ja ottelu on ohi. Pettymys paistaa ja kuuluu Keltik-pelureiden elekielestä ja huulilta. Kotijoukkueen monilukuinen kannattajajoukko saa onnitella heitä kolmesta pisteestä. Keltikin kopissa ollaan pettyneitä. Asioista keskustellaan rakentavaan sävyyn, peliä ja tapahtumia analysoiden. Tulevia pelejä tsempataan ja ehkä jopa muutaman läpänkin lentäessä. Kaksi tiukkaa tappiota Lohko A:n kärkijoukkueita vastaan ketuttaa, mutta ei masenna täysin. Kopissa oli hyvä meininki ja usko parempiin tuloksiin loppupeleissä. Näin uskoo myös allekirjoittanut, joten toivottavasti näemme sunnuntaina, 10.9. Mehtimellä. Kellonaika on 18:00 ja vastassa PuPa