Skip to content

AFC Keltik - PuPa 5-0 (1-0), 10.9.2017

Sunnuntai-iltana, syksyn piinaamaan Joensuuhun saapui Keltikin vieraaksi Puijon Pallo, eli PuPa. PuPa sijoittui toisessa alkusarjan lohkossa koko porukan päällimäiseksi, tasapisteissä aiempien vastustajien AC Barcan ja Nekkarin Pallon kanssa. Keltik lähti otteluun hyvällä hengellä ja uudella veskarilla, kun tuore hankinta Roman Surmai korvasi tolppien välissä loukkaantuneen Thanh Duongin.

Alkulämmittelyjen venyttyä kentällä käynnissä olleen pelin takia myöhäiseksi, ottelun alku oli odotetustikin melko hidas. Keltikin hyökkäyspään Karjalainen, Halonen, Pham ja Moalin kyttäilivät paikkoja, keskikentän keskustassa aloittaneiden Rantalan ja Dirginin varmistaessa. Ensimmäinen maalipaikka avautui vierailija PuPa:lle, kun toppari Rinkinen luki pystysyötön täysin väärin ja PuPan kärkäs hyökkääjä pääsi syöttämään kollegansa loistavaan maalintekopaikkaan. Tämän viimeistely-yritys kuitenkin tyrehtyi, kun toppari Pirinen, laitapakki V-P. Seppälän ja maalivahti Surmain avulla, saivat pallon ahdistetuksi vain tolppaan asti. Keltikin suhteellisen tuore hankinta Karjalainen pääsi myös hätyyttelemään vastustajan maalia pariin otteeseen; ensimmäisen tilanteen pilasi paitsio ja toisessa tapauksessa, viimeistely meni vasemman yläkulman yli, rimaa hipoen. Mutta! Ensimmäinen maali näki pian näiden tilanteiden jälkeen päivänvalon, kun kentälle vaihdettu Strand pelasi näyttävän seinän Halosen kanssa ja viimeisteli varmasti vasempaan alakulmaan. Keltik painoi vielä loppupuoliajan kovasti päälle, mutta koppeihin lähdettiin 1-0 tilanteessa. Tässä tapauksessa kopeilla tarkoitetaan sateensuojia, jotka löytyvät Mehtimäen pyhätön sivurajan ulkopuolelta.

Toinen puoliaika käynnistyi jälleen hieman yskähdellen, PuPan hieman levittäessä pakkaansa ja Keltikin pysyessä tiiviinä, tällä kertaa A-E. Seppälä toimi kapellimestarina Vladislav Dirginin kanssa keskikentän ytimessä. Vajaan vartin pelaamisen jälkeen, Dirgin eteni hyvin keskustaa pitkin, Halosen tehdessä miehelle kunniakujan. Kärki Karjalainen kyttäsi ja kyttäsi PuPan linjassa kuin haukka, välttäen paitsiolinjan ja karaten läpi. Mies ehti katsomaan taakseen muutamaankin otteeseen, PuPan pelaajien keskittyessä protestointiin ja käsien ylös nostamiseen. Paitsiota ei koskaan vihelletty. Karjalainen viimeisteli pallon alakulmaan; Keltik-uran ensimmäinen maali ja taululle 2-0. Tästä maalista Keltik innostui vielä lisää ja lisäsi kaasua, hyvän tunteen selkeästi vallatessa pelaajat. Tunnetta oli kuitenkin kenties liikaa, kun PuPa oli hyvin lähellä kavennusta. Maalivahti Surmai tuli vahvasti kulmapotkuun väliin, nyrkkeilyn mennessä kuitenkin epäonnisesti PuPa-pelaajalle. Tämän laukaus ison pelaajaryppään takaa pysähtyi vasta viivalla toljottaneeseen Rinkiseen ja kimposi uudeksi kulmaksi.

Hetkiä tämän sydämen tykytyksiä aiheuttaneen tilanteen jälkeen, nähtiin yksi kauden komeimmista maaleista. Hyvällä omalla tunnolla uskallan näin sanoa. Keskikentän laidalla viilettänyt, ikinuori Daranouvongs, sai pallon vasemmalla laidallaan. Miehellä oli aikaa, vaikka muille jakaa, ja hetken mietinnän jälkeen hän teki ratkaisunsa; pallo liikkeelle yli kolmestakymmenestä metristä ja yli myös PuPa-maalivahdin suoraan oikeaan takakulmaan. WHAT A GOAL, olisi saattanut Tapio Suominen parhaina päivinään sanoa. Tämä maali katkaisi viimeistään vieraiden selkärangan ja he nostivat ryhmitystään entistä ylemmäs. 4-0 lukemat iski Rantala, joka karkasi loistavan läpisyötön perään, Strandin väistäessä fiksusti paitsioasemasta syöttöä. Varmaakin varmempi viimeistely veskarin ali. Maalin jälkeen nähtiin hieman koviakin otteita molemmilta joukkueilta ympäri kenttää, mutta sellaistahan se on, kun laitetaan 22 kukkoa yhtä aikaa vihreälle veralle. Pelin lopputuloksen, eli 5-0 täräytti jälleen Strand, vauhdikkaasti laidalla edenneen Moalinin loisteliaasta syötöstä.

Pelin viimeiset minuutit olivat melkoista pelailua vain, molempien joukkueiden ollessa jo parhaansa antaneet kentälle. Erityismaininnat ottelusta menevät keskisektorin miehille; Surmai, Pirinen, A-E. Seppälä, Varvemaa, Rantala, Dirgin ja Halonen. Isonumeroisen voiton lisäksi, tämä ottelu oli iso virstanpylväs Keltik-historiikissa; kapteeni Junnilainen pelasi seuran riveissä ottelun numero 200 ja huhupuheiden mukaan puheenjohtaja Toikkanen, pelin numero 198. ”Aika vähän” – Jani Strand. Mutta hattua päästä molemmille herrasmiehille, lukemat ovat sen verran kovia.

Seuraava ottelu Keltikillä on lauantaina 16.9. Suonenjoella, jossa joukkue kohtaa paikallisen Pallon. Tätä seuraava kotiottelu SaPa/2:ta vastaan, onkin Keltikin kauden viimeinen Mehtimäellä pelattava peli. Tämän ajankohta on sunnuntaina 24.9., kello 18. Nähdään viimeistään silloin!